Review Marketing

Hur ni planerar för kunders omdömen som en del i er marknadsföring

Har ni en plan för att få, och dra nytta av, positiva omdömen från era kunder? Allt fler konsumenter startar idag sitt sökande efter produkter och tjänster med att läsa kundomdömen. Människor lyssnar allt mindre på reklam och allt mer på andra kunder och för att dra nytta av detta behöver ni en strategi. Vårt webinar svarar t ex på frågor om hur ni maximerar inflödet av positiva omdömen, hur ni bemöter såväl positiva som negativa reviews, hur kundomdömen kan tas in i er marknadsföring, med mera.

Webinaret presenteras av
Image link
Image link

Häng med oss den

6:e oktober

Börjar

Kl. 10:00

Slutar

Kl. 11:00

Längd
60 minuter
Talare
Patrik Haggren
Patrik Haggren
Business Advisor, Top of Heart
Nedräkning

0

Days

0

Hours

0

Minutes

0

Seconds
Registera dig nu!

Upptäck kraften i kundomdömen

Image link

I dagens digitala landskap är det alltmer nödvändigt att förstå och utnyttja kraften i kundomdömen. Konsumenternas beslutsprocesser påverkas i stor utsträckning av omdömen från andra kunder, och det är därför viktigt att ha en genomtänkt strategi för att maximera och dra nytta av detta engagemang.

I detta 60 minuter långa webinar kommer Patrik att dyka djupt in i världen av review marketing och dela insikter, verktyg och taktiker för att hjälpa er att utveckla och genomföra en effektiv strategi. Oavsett om ni är ett mindre bolag eller en stor organisation, kan de metoder och tekniker som presenteras i detta webinar göra en betydande skillnad för er affärsutveckling.

Patrik kommer att ta upp ett antal kritiska frågor och områden, inklusive hur man maximerar inflödet av positiva omdömen och hur man effektivt bemöter både positiva och negativa reviews. Han kommer även att gå igenom hur kundomdömen kan integreras i er övergripande marknadsföringsplan för att driva engagemang, lojalitet och tillväxt.

Patrik kommer att dela konkreta exempel och fallstudier från olika branscher och företag, och ge praktiska råd om hur man kan skapa en kultur som uppmuntrar till positiva kundomdömen. Han kommer också att ge handfasta tips på hur ni kan omvandla negativa omdömen till möjligheter för förbättring och kundengagemang.

Webinaret kommer även att inkludera en interaktiv frågestund, så passa på att förbereda era frågor för att ta del av Patriks expertis. Detta är en gyllene möjlighet att få insikt i den snabbt växande och kraftfulla världen av review marketing.

Anmäl er idag för att inte missa denna informativa session som lovar att ge er de verktyg och insikter ni behöver för att framgångsrikt navigera i den alltmer komplexa världen av kundomdömen och hur de kan påverka er marknadsföring. Patrik ser fram emot att dela sina insikter med er och hjälpa er att utveckla en robust och effektiv strategi för review marketing.

Vad du kommer lära dig:

Förstå vikten av kundomdömen och hur de kan användas för att förbättra er marknadsföring och affärsresultat.
Lära er hur man maximerar inflödet av positiva omdömen och hur man effektivt bemöter och använder både positiva och negativa reviews för att stärka ert varumärke.
Ta del av konkreta verktyg och tekniker för att integrera kundomdömen i er övergripande marknadsstrategi och skapa en kultur som uppmuntrar till positiva kundomdömen.

Missar ni potentialen i era kundomdömen?

Anmäl dig till vårt webinar idag och lär dig hur ni kan utnyttja kraften i kundens röst för att stärka din marknadsföring och affärsresultat.

Lär dig att vinna fler affärer med sociala bevis!

Nå genom bruset med äkta kundberättelser som ökar ditt företags försäljning, hämta din kopia av The Testimonial Playbook idag!

Namn(Obligatoriskt)
Image link